Slon

Stránku spravuje: Štichová Linda

Slon je souhrnný český název pro dva rody chobotnatců Loxodonta a Elephas. Známy jsou tři žijící druhy, které patří do dvou rodů – Loxodonta (slon africký a pralesní) a Elephas (slon indický). Velmi blízkým příbuzným byl i vyhynulý mamut (Mammuthus). Slon je největší žijící suchozemský savec.

Při narození váží okolo 100 kg. Samice slona je březí 20 až 22 měsíců, což je nejdelší doba březosti u suchozemského zvířete. Slon se dožívá 60 až 70 let. Největšího slona zastřelili v Angole v roce 1974, vážil zhruba 10 400 kilogramů.

Základní informace:

Slon je charakteristický svým chobotem, což je kombinace nosu a horního rtu, který používá pro získání potravy, která je příliš vysoko. Slon je také schopen jím zvednout náklad o hmotnosti až 1 tuny. V horku si často chobotem na sebe házejí písek, prach či vodu. Sloni mají také kly.

Tyto velké zuby jim vyčnívají z tlamy. Sloní kly jsou jedním z hlavních důvodů jejich lovu. Obchod s nimi je zakázán v mnoha státech. Slon je mimochodník, což znamená, že se pohybuje vždy oběma nohama na jedné straně těla.

Záchranná akce pro slony:

Registrace

Vyberte způsob dopravy:

vrtulník     letadlo     vlastní

napiště vzkaz


Způsob platby:

Bankovním převodem     Kartou     osobně

Vyberte aktivitu:

koupání slonů     krmení slonů     ochčení slonů

napiště vzkaz